Paulusschool
Kerkstraat 68
6987 AD Giesbeek
tel. 0313- 631273Paulusinfo

Paulusinfo

Agenda van de weken 21 en 22 van 21 mei t/m 1 juni 2018.

Mededelingen:

Donderdag 24 mei 2018 komt de schoolfotograaf bij ons op school.

Het jaarlijks Lentefeest is op vrijdag 25 mei a.s. van 17.30 – 20.30 uur. Een gezellig inloopfeest met diverse activiteiten, lekkernijen, kortom een feest waar van alles te doen én te koop voor jong en oud. Iedereen is natuurlijk van harte welkom, kinderen, ouders, opa’s en oma’s, familieleden en vrienden. De opbrengst dit jaar is bestemd voor: Stichting Hartekind. Voor de loterij tijdens deze avond hebben we weer prijzen nodig, daarvoor doen wij hierbij een beroep op u. Hebt u nog nieuwe spulletjes die geschikt zijn om als prijsje beschikbaar te stellen, dan kunt u dit inleveren bij juf Karin, groep 6/7 of bij groep 1/2 van juf Lea / Patricia Bij voorbaat onze dank voor uw eventuele bijdrage.

TECHNIEKDAG DE LIEMERS OP ZATERDAG 26 MEI IN DE MARKTHAL IN DIDAM. De sector Techniek kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen en vooral hun ouders liever voor een toekomst zonder techniek. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt namelijk volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan. Tijdens de Techniekdag presenteren scholen en bedrijven doe-activiteiten zodat bezoekers kunnen zien en ervaren hoe leuk de techniek is. De Techniekdag is vrij toegankelijk en geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie vind je op techiekdag.nl/deliemers.

Dinsdag 29 mei 2018 wordt de schoolfeestdag ‘Paulusschool in Rosso” gehouden. Het belooft een muzikale dag te worden, kinderen maken muziek, dansen en zingen rondom het thema: ’rood’. De dag wordt afgesloten met een Paulusschool in Rosso voorstelling. Alle ouders, opa’s en oma’s, verzorgers zijn van harte welkom dit concert te komen aanschouwen van 13.45 -14.45 uur. Wij vragen u voor deze dag uw kind(eren) zoveel mogelijk in het rood gekleed naar school te laten komen. B.v.d.

Op woensdag 30 mei 2018 staakt het basisonderwijs in Gelderland en Overijssel voor beter onderwijs. Ook de Paulusschool is die dag gesloten zoals eerder aangekondigd in onze brief van 26 april. Wij willen op de Paulusschool goed onderwijs voor alle kinderen, echter: - de bekostiging van het primair onderwijs is al meer dan 20 jaar ontoereikend in relatie tot de maatschappelijke opdracht; - er melden zich weinig studenten aan bij de pabo’s; - het ziekteverzuim is landelijk hoog en groeit; - het lerarentekort groeit; de leraren raken op! Het lerarentekort zal voor flinke problemen gaan zorgen als we nu geen actie ondernemen. Wij gaan voor meer leraren en onderwijsondersteuners zodat ieder kind het beste onderwijs krijgt dat aansluit bij zijn talent en behoefte. Wij begrijpen dat dit voor u als ouder lastig is omdat u deze dag opvang voor uw kind(eren) moet regelen. Toch hopen wij dat u als ouders ons steunt en ook blijft gaan voor goed onderwijs gegeven door voldoende goed opgeleide leerkrachten. Het gaat ons om de toekomst van uw en onze kinderen. Een gedeelte van de leerkrachten gaat naar provinciale manifestaties, de overige leerkrachten zetten zich die dag in voor een andere sector die extra handen hard nodig heeft: de zorg.

De avondvierdaagse, georganiseerd door St. Jeugdraad is van 5 t/m 8 juni 2018.  

Door te lezen in de zomervakantie houden kinderen hun leesniveau op peil. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek; Het zomercadeautje van de Bibliotheek. Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 leuke e-books voor het hele gezin. In de VakantieBieb. Het enige dat u hoeft te doen, is de gratis app op uw tablet of smartphone te zetten en de e‐books te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen. De VakantieBieb opent 1 juni 2018 voor de jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit 31 augustus 2018.

De nieuwe DOC cursus Computertypen / Word / PowerPoint 2018-2019 voor de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 start in september 2018 op de Paulusschool. Voor meer informatie en inschrijven surf naar www.deopleidingscentrale.nl of neem contact op met De Opleiding Centrale (DOC) Doetinchem tel. 0314 –36 30 60

Agenda:

Maandag 21 mei:
Allemaal vrij i.v.m. 2e Pinksterdag.

Dinsdag 22 mei
13.15 uur: tweede creamiddag in groep 3 t/m 7 van het 3e blok.

Woensdag 23 mei: geen mededelingen.

Donderdag 24 mei
Vandaag komt de schoolfotograaf bij ons op school. Er worden zowel groeps- als portretfoto’s gemaakt. 
13.00 – 13.40 uur: De groepen 1 t/m 4 bezoeken de voorstelling ‘Buurman, buurvrouw’ in het Musiater te Zevenaar, georganiseerd door Cultuur Educatie 'het Element' met dit jaar Theater op het cultuurmenu.
’s Ochtends vergadering Managementteam.

Vrijdag 25 mei
Van 17.30 – 20.30 uur is het LENTEFEEST op de Paulusschool Er is een gevarieerd programma met activiteiten voor jong en oud met o.a. spelletjes, loterij, grabbelen, lekkernijen enz. enz., kortom voor elk wat wils. Kom De opbrengst dit jaar is bestemd voor Stichting Hartekind.

Maandag 28 mei
De kleuters gaan naar de bieb i.v.m. boekenpret.

Dinsdag 29 mei
Vandaag wordt de schoolfeestdag ‘Paulusschool in Rosso” gehouden. Het belooft een muzikale dag te worden, kinderen maken muziek, dansen en zingen rondom het thema: ’rood’. De dag wordt afgesloten met een Paulusschool in Rosso voorstelling. Alle ouders, opa’s en oma’s, verzorgers zijn van harte welkom dit concert te komen aanschouwen van 13.45 -14.45 uur. Wij vragen u voor deze dag uw kind(eren) zoveel mogelijk in het rood gekleed naar school te laten komen. B.v.d. De kinderen hoeven geen 10-uurtje en geen lunch mee te nemen. Er worden pannenkoeken gegeten op school. We zoeken nog mensen die thuis pannenkoeken willen bakken.

Woensdag 30 mei:
Het basisonderwijs in Gelderland en Overijssel staakt voor beter onderwijs. De school is gesloten.

Donderdag 31 mei:
09.30 – 11.00 uur: De groepen 6/7, 7 en 8 bezoeken de voorstelling ‘Op avontuur in het land van Oz’ in het Musiater te Zevenaar, georganiseerd door Cultuur Educatie 'het Element' met dit jaar Theater op het cultuurmenu.
’s Ochtends vergadering Managementteam.
13.00 uur: Meester Cees naar werkgroep Lerarentekort.

Vrijdag 1 juni
13.15 uur: eerste creamiddag in groep 4 t/m 7 van het 4e blok.

Het team van de Paulusschool.


*wijzigingen voorbehouden.

   

klik op het logo hierboven om de laatste versie te downloaden