Paulusschool
Kerkstraat 68
6987 AD Giesbeek
tel. 0313- 631273Paulusinfo

Groep 6/7

Creakoken

Twee dagen wordt er gekookt tijdens de eerste creadagen in groep 6-7. Onderstaand de gerechten van de 'koude' dag. Volgende keer volgens de warme gerechten. 

Een kubieke decimeter en de dobbelsteen
In de derde week rekenen staat bij groep 7 het begrip “inhoud” centraal. We hebben kennisgemaakt met de kubieke decimeter.
Praten en nadenken over inhoud en kubussen is één ding, er eentje maken is iets anders. Deze week heeft groep 6-7 een kubus geconstrueerd van stroken papier.
De stevigheid wordt gerealiseerd door hoeken in de stroken te vouwen en de gevouwen stroken op de hoekpunten aan elkaar te lijmen.
Vraagt u uw kind gerust eens naar de vlakken, hoeken en ribben van de kubus.
Diezelfde kubus blijft ook komende week nog onder de aandacht van de kinderen. Met behulp van een uitslag hebben de kinderen een dobbelsteen gemaakt. Allemaal kunnen ze u het “geheim van de dobbelsteen” uitleggen. Komende week volgt nog een gekleurd exemplaar.
Kandinksy verjaardagskalender
Groep 6-7 is ruim drie weken -in etappes uiteraard- aan het werk geweest met de verjaardagskalender. We hebben ons laten inspireren door Wassily Kandinsky, een Russische expressionist, hij is onder meer bekend van zijn felgekleurde cirkels.
Met oliekrijt hebben de kinderen met verve een stam getekend en de boom opgetuigd met mooie cirkels. De boom is afgewerkt met ecoline. Olie en water stoten elkaar af en dat geeft een bijzonder effect. De namen zijn in graffiti-stijl geschreven. Komt u gerust het werk van de jonge kunstenaars bewonderen.